Fast delivery possible
Within 7 days at home
Unique products
Custom made solutions
Used worldwide
Used around the world
Quality
1 year warranty

About us

Carbon Sailing is gestart omdat we een nieuwe spinnakerpaal nodig hadden voor gebruik op ons zeilschip FF-WEG.

Wij, Rob Schild en Shirley van den Kolk, zijn beiden fanatieke en ervaren zeilers.

Op een zaterdagmiddag in oktober 2016 zijn we, na het maken van wat ruwe schetsen, begonnen met het ontwerpen van een eerste aluminium eindpaal voor onze eigen spinnakerpaal.

Vervolgens hebben we de programma’s in Cad-Cam gemaakt en de machine klaargemaakt voor de eerste serie aluminium eindstukken. www.ferrofijnmechanica.nl

In elke haven waar we kwamen kregen we positieve en enthousiaste reacties van geĆÆnteresseerde zeilers die we tegenkwamen. Het resultaat, we realiseerden ons dat een stoer, uniek en kwalitatief hoogstaand product was gecreĆ«erd in ons eigen ontwerp en maken

Toen realiseerde Rob, die al 22 jaar zelfstandig directeur en eigenaar is van fijnmechanisch atelier Ferro Fijnmechanica, zich dat zijn grote passie en vak op deze manier perfect op elkaar kunnen aansluiten.

Het combineren van deze kennis en ervaring met Shirley’s jarenlange ervaring in diverse senior management functies op het gebied van service en commercialisering resulteerde in het idee van “Carbon Sailing”.

Voorzichtig adverteren op Marktplaats en Instagram leerde ons dat er een markt was en we besloten om op te starten, en Carbon Sailing werd een feit!

Rob puts his (sail) experience, technical knowledge and skills into making great products. Shirley is responsible for the back office and after sales. Both enthusiastic, proud and focused on the wishes of our customer.

We think it’s important to have personal contact, to properly discuss what your expectations and wishes are and to fine-tune you with how we can contribute to a product that fully meets your watersports needs.